Milan - Juventus

Olaszország, Milánó, Stadio San Siro, 2014. Marzo 02., Domenica

  • Szezon: 2013/2014
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 0-2
  • Gólszerzők: 44' Llorente, 68' Tevez

Beszámoló

A juventushungary.hu szerkesztője, deddycool élőben tekintette meg a Milan – Juventus olasz bajnoki rangadót, amelyről egy kisebb beszámolót készített. Fogyasszátok egészséggel:

Mondhatni kellemesen indult néhányunknak a tavasz, ugyanis élőben tekinthettük meg szeretett csapatunk idegenbeli összecsapását a Milan ellen.

Nyugodt szívvel mondhatom, hogy első Juventuszos látogatásomnak aligha lehetett volna jobb alkalmat találnom, mint a tegnap esti Milan elleni találkozó. Nemcsak, hogy nyert a csapat, hanem mindezt egy nagyszerű társasággal együtt élhettem át. Mindezért a R.U.J-t illeti a köszönet.

Budapesten csatlakoztam másodmagammal a csapat egyik feléhez, míg a többiek már aznap este letették székhelyüket Milánóban. Az alig tizenkét órás odatartó utunkat aligha nevezhetnénk unalmasnak, erről gondoskodott a három velünk utazó signorina. Többek közt megtanulhattuk tőlük, hogy egy három személyes sorban hogyan férjünk el hárman úgy, hogy az egyikünk fekszik és alszik, másrészt az is mélyen mindenki eszébe vésődött a végeérhetetlen tracklista hallatán, hogy trabantba szállni élvezetesebb bármi másnál, hogy Don Quijote álnéven még mindig köztünk él és hogy valójában a hold sajtból van. Aki eddig más hitben élt az sürgősen módosítsa.

Milánóba érkezésünket követően egy pár órás városnézés várt ránk. Sort kerítettünk, arra, hogy megkóstolhassuk a város legjobb fagyiját, ami közben néhányunkban felmerült a kérdés, hogy mi magyarok miért választjuk mindannyian az epres ízt!? A válaszra azóta se találtunk rá. Természetesen a városnézésbe sikerült belecsempésznünk a Dóm előtti fotózkodást, és ugyancsak kihagyhatatlan volt, hogy ne térjünk be a helyi Juventus Store-ba. Jelzem, hogy aki hasonló dologra vetemedik, az csak annyi pénzt vigyen magával, amit nem sajnál elkölteni, ugyanis remek menedzsment van rá építve arra, hogyan húzzák el a mézesmadzagot a szemünk előtt. A szabadidős program utolsó momentumaként persze sikerült találnunk egy remek helyet, ahol mindenki kedvére teletömhette magát pizzával.

A mérkőzés előtt egy-két órával már felbattyoghattunk a San Siro vendégszektorába, miközben láttuk megérkezni a Juventus, majd a Milan buszát is. Alighogy felértünk és kitűztük zászlóinkat az őket megillető helyre, azt is sikerült megállapítanom, hogy az olaszok szotyi helyett egy sokkal zöldebb finomságba fektetik bizodalmukat. Persze, mint sok minden más ez is csak személyes tapasztalat és nem kőbe vésett tényként kezelendő. A mérkőzésről nem szeretnék ódákat zengeni, hiszen valószínűleg mindenki látta, akit érdekel, de annyit megjegyeznék, hogy iszonyatos hangulatban és örömben volt mindenkinek része, és azt hiszem annál szebb látvány nincs, amikor az ellenfél szurkolóit látod a meccs lefújása előtt hazaindulni, míg te boldogan zenged pár ezer másikkal, hogy Forza Juve!