Hellas Verona - Juventus

Olaszország, Verona, Stadio Bentegodi, 2014. Febbraio 09., Domenica

  • Szezon: 2013/2014
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 2-2
  • Gólszerzők: 4', 21' Tevez - 52' Toni, 94' Gomez

Beszámoló

A Roma, a Sampdoria és az Inter elleni hazai túrák után eljött az ideje egy idegenbeli kirándulásnak is, így úgy döntöttünk, elutazunk Veronába.

Ezúttal idegenbe, (Lakatos) Rómeó és Júlia, valamint az ókori Amfiteátrum otthonába, azaz Veronába kísértük el szeretetett csapatunkat és képviseltük a magyar Juventus-szurkolókat.

Szombat hajnali kettő órakor vágtunk neki Budapestről erre az éppenséggel rövidnek nem nevezhető kalandra. Az oda út első felét egy rögtönzött X-Faktor Backstreet Boys különkiadással, a végeredményt illetően élnék a hallgatás jogával J, másik felét pedig az Alpokban gyönyörködve, valamint „outletezéssel” töltöttük el.

Végül szombat délutánra meg is érkeztünk Veronába, azon belül is a várostól pár kilométerre lévő Bassonba, ahol elfoglaltuk a minden igényt kielégítő szállásunkat. Egy rövid pihenőt követően pedig a belváros felé vettük az irányt, ahol rövid bevásárlás, valamint városnézés volt a program. Akik szeretik a régi, ugyanakkor modern, valamint romantikus hangulatú városokat, azoknak mindenképpen kötelező ellátogatniuk Veronába. Rengeteg szép épület, híd, templom és egyéb ókori, valamint középkori emlék lelhető fel a városban. Sajnos Júlia erkélyét nem tudtunk közelebbről megtekinteni…

A szerencsére nem túl rövidre sikeredett városnézést követően visszatértünk szállásunkra, ahol vacsora, majd pihenés következett. Másnap visszatértünk Verona szívébe, a Melltartó Térre (Piazza Bra), szétnézni egy kicsit nappali fényben is. Ezután a mérkőzés helyszínére a Stadio Bentegodi felé vettük az irányt.

Két órával a meccskezdés előtt kezdték meg a beléptetést a rendezők, akik látszólag mihamarabb szerették volna beterelni a vendégszurkolókat a szektoraikba. Fogjuk rá, hogy sikerült nekik, végül egy kevés várakozás és a két tábor egymás szidalmazása után el is kezdődött a mérkőzés, amelyre különösebben nem térnék ki… A találkozót egyébként remek hangulat jellemezte, mindkét tábor kitett magáért, habár a vendégtábor szurkolása, meglátásom szerint, változatosabb volt. J A találkozó után a feldühödött drukkerek az egyébként lila, feltehetően Fiorentina, sálat is mutogató hazaiak felé vették az irányt kihasználván a rendezők gyámoltalanságát, akiknek a védősisakjuk, mint kiderült, remek harci eszközként is szolgált. A vendég, valamint a hazai szektorokat elválasztó vasfal áttörése azonban, még övszíjak bevetésével sem sikerült, habár az egyik tagunknak majdnem sikerült egy veronai sálat megkaparintania.

Végül lecsillapodtak a kedélyek és 45 perces várakozást követően visszatérhettünk a vendégparkolóba, ahol újabb 1 órát kellett várnunk ahhoz, hogy ténylegesen elhagyhassuk a helyszínt. A visszaút némileg unalmasabban telt, mindössze egy a magyarországi 8-as főúton történő autó felborulásának látványa okozott némi riadalmat köreinkben.

Összességében remek túrán vagyunk túl, és bár a mai helyzetben, főleg kishazánkban nem sok mindenkinek adatik meg a Juventus meccsek élőben történő megtekintésének lehetősége, azért bátran merem ajánlani az ilyen jellegű túrákon való részvételt is.