Juventus - Napoli

Olaszország, Torino, Juventus Stadium, 2013. Novembre 10., Domenica

  • Szezon: 2013/2014
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 3-0
  • Gólszerzők: 2' Llorente, 74' Pirlo, 80' Pogba

Beszámoló

Miután hazaértünk, nem volt sok időnk pihenni, hiszen pénteken este indultunk vissza Torinóba, hogy egy teljes hétvégét eltöltsünk a piemonti fővárosban a korábbi hetek rohanása után. Szombat este meglátogattunk egy előkelő éttermet a belvárosban, ahol korlátlan ételfogyasztással kedveskedtek nekünk, vasárnap pedig ismét jött a várakozás az esti rangadó előtt. Ismét rengeteg ember volt a stadion körül, s általános vélekedés volt, hogy az esti meccs után be fogják zárni a kanyart, hiszen úgyis mindenki szidni fogja a nápolyiakat.

Gondoljunk csak bele, azért zárták be két meccsre is a Curva Sud-ot, mert Napoli-ellenes rigmusokat énekelt a kanyar… azokat a rigmusokat, amelyeket már 40 éve énekli minden csapat tábora, amely a profi labdarúgás része. Most kitalálták, hogy a „gyűlölet nem pálya”, így teljesen jogtalanul bezárták két meccsre is a kanyart, tönkretéve David Trezeguet visszatérését a Sassuolo ellen. Érdekesség, hogy a nápolyiak szétverték a stadionban a mellékhelyiségeket, csempedarabokat, hanggránátokat és állítólag zacskóba rejtett ürüléket is dobáltak át a hazai szektorokba, amelynek következményeképpen négy Juventus szurkolót is kórházi ápolásra szorult. De a nápolyiak csak ötvenezer eurós büntetést kaptak! Kérdezhetjük tehát, hogy sokkal súlyosabb dolog egy ártalmatlan éneklés, melyek csak az ellenfél szurkolóinak oltása a cél, de senki nem fog belehalni, mint az ellenfél szurkolóinak megdobálása, s testi sértés okozása? Az olasz szövetség szerint sajnos igen.

A meccsen egyébként ismét fantasztikus volt a hangulat, a nápolyiaknak nem sok momentumuk volt a meccsen, pláne nem a 40 milliós Higuainnak, akit Ogbonnáék remekül semlegesítettek. A meccs végén a játékosok kijöttek a kanyarhoz ünnepelni, mindenki boldogan hagyta el a stadiont. Akárhogy nézzük, hogy az Udinese és a Sassuolo lesz a következő két hazai meccsen az ellenfél, roppant nehéz dolga lesz a csapatnak a tizenkettedik játékos, a Curva Sud bíztatása nélkül. A meccs így egy szimpla színházi előadás lesz, amit Conte annyira utál.