Juventus - Real Madrid

Olaszország, Torino, Juventus Stadium, 2013. Novembre 05., Martedì

  • Szezon: 2013/2014
  • Bajnokság/Kupa: Bajnokok Ligája
  • Eredmény: 2-2
  • Gólszerzők: 42' Vidal (bün.), 52' Ronaldo, 60' Bale, 65' Llorente,

Beszámoló

Először a Madrid elleni visszavágó volt soron, melyet mindenki nagy izgalommal várt. A stadion körül rendkívül nagy tömeg és rengeteg rendőr volt jelen, s a várakozás sem volt fogható egyik hazai bajnokihoz sem. A kapukat 7 óra környékén nyitották, s rögtön elfoglaltuk helyünket a szokásos helyünkön a Curva Sudban a kapu mögött, amit igazi otthonunknak nevezhetünk, hiszen a Juventus Stadium első meccsétől kezdve, azaz több, mint 2 éve innen szurkolunk a csapatnak. Már a bemelegítéskor fantasztikus hangulat uralkodott a stadionban, minden játékost szokás szerint éltetett a Curva Sud, majd következett a sorban Antonio Conte valamint a mindig jelen lévő Pavel Nedved is.

Cristian Ronaldót viszont hatalmas füttykoncert fogadta, bármikor is a labdához ért. Még nem nagyon találkozott ekkora utálattal, hogy egyszerre negyvenezer ember fütyüli, vagy énekli a ’Ronaldo hijo de puta’ szövegű rigmust. Lám, nem mindenhol jön be a portugál játékos nagyképű stílusa és színészkedése, s láss csodát, sok mozzanata nem volt Torinóban sem, Asamoah egyszerűen leszedte őt a pályáról, a műeséseit az angol bíró pedig nem ette meg.

A mérkőzésen fantasztikusan játszott a csapat, kár, hogy ismét egy egyéni hibát kihasználva az ellenfél feljött, s végül nekünk kellett harcolni a döntetlenért. Általános vélemény, ha Caceres nem adja el hátul a labdát, a Real Madrid soha nem lőtt volna gólt nekünk. A döntetlennel a csoport utolsó helyére kerültünk, de hála a dánoknak, akik megverték a Galatasarayt, a saját kezünkben van a sorsunk. A többi eredménytől függetlenül, ha az utolsó két meccset megnyerjük, biztosan továbbjutunk. A meccs végén egyébként az egész stadion állva tapsolta meg a csapatot, hatalmasat küzdöttek a százmilliókból összeállított madridiak ellen.