Napoli - Juventus

Olaszország, Náloly, Stadio San Paolo, 2013. Marzo 01., Venerdì

  • Szezon: 2012/2013
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 1-1
  • Gólszerzők: 43' Inler - 10' Chiellini

Beszámoló

Kisbusszal vágtunk neki az oda-vissza 3200 kilométernek és annak a túrának, ahová csak a legelszántabb, legkomolyabb szurkolók mennek.

Csütörtök este indultunk el Budapestről, s az első állomásunk másnap reggel Róma volt, hiszen délután 14.50-kor itt volt találkozó más szurkolói csoportokkal, hogy konvojban folytassuk utunkat Nápolyig. Az utolsó 70 kilométert körülbelül 30-cal tettük meg, mert a rendőröknek valamiért ez a sebesség volt a szimpatikus az autópályán… a 30 juvés busznak persze nem.

Nápoly határában, az egyik autópálya-pihenőnél volt a végleges találkozópont, ahol félreállították az összes járművet, majd alaposan át is kutatták a rend éber őrei azokat. Nekünk hatalmas szerencsénk volt, mert a kisbuszunkat átvizsgáló négy kopó nem találta meg a transit felső részébe rejtett egy nagy doboz pirotechnikát… valószínűleg ha megtalálják, nem mentünk volna tovább.

Ennek ellenére így sem mentünk, pedig szépen telt az idő. Este 8-kor még mindig az autópályán dekkolt a teljes juvetábor, helikopterek köröztek a fejünk fölött, Mimmo, a Drughi feje pedig ki akart mászni az autópályára, hogy ő bizony stoppol és csak azért is elmegy a meccsre. Mi azzal múlattuk az időt, hogy otthonról hozott nápolyit tapostunk szét :D Ezt persze az olaszok nem értették, mert a nápolyinak sok köze nincsen Nápolyhoz, egyszerűen waffelnek hívják.

Negyed 9-kor végre a rendőrök engedélyt adtak az indulásra, de ekkor már sejtettük, hogy esélyünk sincs odaérni a meccsre időben. Ezt alátámasztotta az, hogy a konvojjal megkerültették a teljes várost, s 20.45-kor úgy gondoltuk bekapcsoljuk a rádiót, legalább ne maradjunk le a fontosabb dolgokról. Nem is maradtunk, Chiellini gólját remekül hallottuk a rádióban, repültek is ki a buszokból a hanggránátok. Valamiért a konvoj szétszakadt, s az utolsó 4-5 busz eltűnt, de mi sikeresen elértük a vendégparkolót. Ekkor jött meg vagy 100 juventino gyalogosan, mint kiderült, rossz felé vitték őket a rendőrök, s megunták a városnézést, ezért kiszálltak a buszokból… volt is csetepaté!

Jegyeket nem is nagyon ellenőriztek, a 6 beléptetőkapuból kettő ha működött, ezt a problémát úgy sikerült megoldani, hogy aki tudta, átmászott a kapukon, tehát jegy nélkül is be lehetett jutni a vendégszektorba. Mi a 35. perc körül érkeztünk be, éppen láttuk az egyenlítő gólt. Mivel a szektorunk felett egy fémháló található (hogy ne dobáljunk ki semmit), a nápolyiak ennek a tetejére hajigálták a görögtüzeket és a hanggránátokat. Egyénként a a beharangozott pokoli hangulat elmaradt, mi remek hangulatot teremtettünk a vendégszektorban. Ezt nem lehetett elmondani a „híres” Curva A-ról, akiknél alig-alig énekeltek.

A meccs után a rendezők úgy gondolták, hogy mivel később érkeztünk a stadionba, maradjuk tovább cserébe. Sajnos bőven éjfél után engedtek ki minket a stadionból, majd hulla fáradtan elgurultunk a szállásunkra, hogy végre aludjunk egy jót, s másnap valahogy megnyissuk a Vezúvot.