Juventus - Genoa

Olaszország, Torinó, Juventus Stadium, 2013. Gennaio 25., Venerdì

  • Szezon: 2012/2013
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 1-1
  • Gólszerzők: 54' Quagliarella - 68' Boriello

Beszámoló

A RUJ számára is elkezdődött az esztendő, egy laza, Genoa elleni túrával. Péntek este indulunk a szokásos helyről Budapestről, s igen gyorsan, szombat kora reggelre már Torinóba is érkeztünk. Igazi viccnek tűnt ez a „rövidke” út a donyecki túránkhoz képest!

Meglepő módon Torino felhő nélkül, napsütéssel és remek idővel fogadott minket! Délelőtt tettünk egy sétát a belvárosban, magunkba szívtuk kedvenc városunk levegőjét és élveztük a régen látott napsütést. Délután egy pár órás szundi következett, majd 6 óra körül elrobogtunk a stadionhoz. Igazából senkivel sem kellett találkoznunk a jegyek átvétele miatt, hiszen mindnyájunknak digitális módon fel volt már előre töltve a saját szurkolói kártyájára. Az árusok egyébként már Anelka mezét is kínálták, sőt, Lisandro neve is megjelent – biztos, ami biztos, gondolták az árusok.

A belépésnél új normatívát követtek az átvizsgálók, ugyanis úgy döntöttek, hogy nem engednek be egyetlen egy kétrudas zászlót sem, ami szélesebb mint fél méter, és magasabb, mint 1 méter. Nos ezeknek a paramétereknek természetesen egyetlen egy zászló sem felelt meg, így csak a legravaszabbak tudták bejuttatni a zászlóikat és a rudakat is. Mi ráadásul különleges meglepetéssel készültünk a genovaiaknak, ám látva a szokásosnál szigorúbb intézkedéseket, az ajándékot inkább kint hagytuk. Önzetlen módon nem akartunk mi az okozói lenni egy 10 ezer eurós büntetésnek a Juventus felé :)

A mérkőzést mindenki látta, arról felesleges is beszélnünk. Az utolsó percben pont előttünk 2 méterrel felejtette el a nápolyi rohadék befújni a tizenegyest, s igen kevés kellett hozzá, hogy a feldühödött tömeg ne törjön be a pályára. Persze ez nem történt és nem is fog megtörténni soha, hiszen mindenki tudja, hogy ezzel a csapatnak és a klubnak ártana, de hátborzongató volt érezni azt a dühöt, ami a kanyarban kialakult.

A meccs után egyébként nagyon hideg lett, siettünk vissza a belvárosba, hogy együnk 1-1 pizzát az Őrült Kókuszban, majd egy nagy alvás után vasárnap délelőtt ismét a stadion felé vettük az irányt, ahol ki-ki meglátogatta a múzeumot, részt vett a stadion túrán, bevásárolt a store-ban, vagy éppen az Auchanban. Hazafelé szintén elkerült minket a rossz idő, először Budapesten és környékén találkoztunk szállingózó hóval. Hamarosan újra ott leszünk a csapat mellett, ahogy szoktunk, képviselve minden magyar juventinót!

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS! UNGHERIA SIAMO NOI!