Juventus - Torino

Olaszország, Torino, Juventus Stadium, 2012. Novembre 30., Venerdì

  • Szezon: 2012/2013
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 3-0
  • Gólszerzők: 57' Marchisio, 67' Giovinco, 84' Marchisio

Beszámoló

A torinói derbi kissé csalódás volt szurkolói szempontból, hiszen a városi rivális szurkolói nem tudták megtölteni a 2099 fős vendégszektort annak ellenére, hogy egész héten panaszkodtak, hogy ilyen kevés jegyet kapnak (pontosan 1575-en voltak)! A mérkőzés előtt rendőri kísérettel, buszokkal szállították a merdákat a vendégszektorba, tehát semmilyen kontaktra nem volt lehetőség. Mi is begyújtottunk 1-2 tüzet a hangulat fokozása érdekében, amire a meccs közben nem is lehetett panasz, a Curva Sud ismét kitett magáért. Mi természetesen a kanyar első sorában foglaltuk el szokásos helyünket, rögtön a kapu mögött.

A meccs után a belvárosban összefutottunk Pirlóval, aki szintén parkolóhelyet keresett, ahogyan mi is. Gyorsan le kellett feküdnünk aludni, hiszen az előzetes tervek szerint vasárnap reggel rögtön útnak indultunk haza, hogy tudjunk egy rövidet aludni az ukrán túra előtt otthon.

Hazafelé viszont kellemes meglepetésben volt részünk Milánó mellett az egyik Autogrillnél. Találkoztunk egy nagy csoport Zenit szurkolóval, akik a Milan elleni BL meccsre érkeztek Olaszországba, s Verona felé tartottak városnézés céljából. Az oroszok rögtön vodkával kínáltak minket, majd matricákat és sálakat is cseréltünk, s abban maradtunk, hogy egyszer meglátogatjuk őket Szentpétervárban! Így aztán első külföldi testvércsoportunk a Zenit ultrái lettek!