Juventus - Napoli

Olaszország, Torinó, Juventus Stadium, 2012. Aprile 01., Domenica

  • Szezon: 2011/2012
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 3-0
  • Gólszerzők: 53' Vucinić, 75' Vidal, 83' Quagliarella

Beszámoló

Szombat este 18-an keltünk útnak Torinóba, hogy a RUJ története során huszonharmadszor is partra szálljunk Torinóban. Az út igazán izgalmasra sikeredett, hiszen Venezia környékén hajnali 4-kor átestünk egy defekten és egy gyors kerékcserén, amit fél óra alatt összedobott a RUJ remek csapata.

Délelőtt már meg is érkeztünk szokásos szállásunkra a belvárosban, ahol mindenki úgy döntött, kipiheni az út fáradalmait.

Indulás előtt tettünk egy rövid sétát a városban. Volt, aki megevett egy sütit a RUJ kedvenc kávézójában, s volt, aki Ciro Ferrarával futott össze. Öt óra körül érkeztünk meg a stadionhoz, ahol szokás szerint minden sarkon összefutottunk néhány ismerőssel. Mindenki megette a szokásos salsicciáját, majd miután találkoztunk Gabrielével és Pierrel is a jegyek miatt, beindultunk a szentélybe. Természetesen sikerült minden igényt kielégíteni: aki oldalra szeretett volna menni, oda szereztünk neki jegyet, aki pedig az ultrák közé vágyódott, természetesen őket sem hagytuk cserben. A kezdő sípszó előtt ismét mutattak minket a televízióban, így ismét több millión láthatták a neonzöld kétrudasunkat. Egyébként három új kétrudasunk is debütált a mérkőzésen, óriási sikert aratva. A Forza Vesuvio üzenetünkkel rengetegen fotózkodtak, de a trollface drapi is óriási sikert aratott, miután előkerült Bonucci gólja után. „Juve in vantaggio… Problem?” - azaz vezet a Juve, probléma?

A hangulat fantasztikus volt, a nápolyiak saját dalait költöttük át, és zengte őket az egész stadion. De Sanctisék meg lettek alázva Torinóban! Még egy érdekesség: mióta megszereztük Jucust, a kabala malacunkat, azóta három egymást követő mérkőzésen - túrán három győzelem született, és még gólt sem kaptunk! Bravó Jucus! A mérkőzés után betértünk kedvenc éttermünkbe, az Őrült Kókuszba, ahová zár óra után pár perccel érkeztünk. De miután felismerték magyar törzsvendégeiket, természetesen kinyitottak nekünk!

Hétfőn a brigád nagy része részt vett a stadiontúrán is, ahol mindenki remek élményekkel gazdagodott. A Juvestore pedig számtalan ajándékot tartogatott a számunkra. A hazaút gördülékenyen telt, kedden kora reggel érkeztünk haza a magyar valóságba.

Folytatás: Juventus-Roma!