Fiorentina - Juventus

Olaszország, Firenze, Stadio Artemio Franchi, 2012. Marzo 17., Sabato

  • Szezon: 2011/2012
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 0-5
  • Gólszerzők: 16' Vucinić, 27' Vidal, 55' Marchisio, 67' Pirlo, 72' Padoin

Beszámoló

Spontán és hirtelen ötletből vezérelve indultunk útnak Firenzébe, ahol rengeteg döntetlen után győzelmet szerettünk volna ünnepelni. Szombaton kora délután érkeztünk meg kisbusszal a toszkán fővárosba, majd a program nem is lehetett egyéb, mint egy kis pihenés a meccs előtt.

Öt óra körül elindultunk a vendégek kijelölt találka helyére, az egyik autópálya-lehajtóhoz. Mivel mindenki az autópálya felől érkezett, mi pedig a város felől, valahogy meg kellett fordulnunk a másik irányba a Telepass kapuk előtt. Megkérdeztük a legközelebbi rendőrt, hogy ez lehetséges volna e, mire ő mondta, hogy elveszi a jogsinkat, ha átmegyünk a dupla záróvonalon és a 2×4 sávon. De mi a vendégszektorba tartunk- csak ennyi kellett a kollégának, aki a fenyegetőzést elfelejtve rögtön megállította a teljes forgalmat, hogy átmehessünk az autópálya másik oldalára.

Pont utánunk érkezett meg a Drughi 4 nagy busza, valamint a Nucleo és a Viking is hamar befutott. Körülbelül 1000 ember tartózkodhatott a lehajtónál, amikor a rendőrök úgy döntöttek, elindítják a második konvojt rendőri felvezetéssel a vendégszektorba. A menet körülbelül 20 percen át tartott, átsüvítettünk minden piros lámpán, kereszteződésen a 10-12 nagy busszal együtt. Természetesen a helyiek nem annyira díjazták a zebrák „diadalmenetét”.

A vendég parkolóban összesereglett körülbelül 7000 juventinót 4 lépcsős beengedési rendszeren juttatták be a stadionba, ahol 1 órával a kezdés előtt már a lépcsőn sem volt hely. A közvetlenül mellettünk lévő Gruppo Marche csoport érdeklődött, hogy honnan érkeztünk, jött a válasz, hogy Magyarország, természetesen. Erre ők rögtön rávágták, hogy „Áááh, Ragazzi Ungheresi?” Ezek szerint valamilyen hírnevet már sikerült szereznünk.

A mérkőzésről sok rosszat nem lehet mondani, fantasztikus volt a hangulat a 7000 fős vendégszektorban. A néha már komolytalan játékot mutató mérkőzést a plexi falak átrendezésével próbáltuk érdekesebbé tenni, és érdekes módon nem kapott senki könnygázt a szemébe, ahogyan itthon történt volna. A Curva Fiesole hamar kiürült, információink szerint összecsaptak a rendőrökkel a klub székháza előtt. A lefújás után 1 órával már a kisbuszunkban ültünk, s szintén konvojban vittek ki minket a városból.

Vasárnap megnéztük Firenze nevezetességeit, valamint turistákra próbáltuk rásózni a kissé kihűlt pizzánk szeleteit, sajnos sikertelenül. Remek túrán vagyunk túl, s büszkén mutathatjuk be legújabb testvércsoportunkat, a Gruppo Marchét, akik a hazai mérkőzéseken a Curva Sud első emeletén foglalnak helyet egy hatalmas drapival, a Nucleo mellett.