Milan - Juventus

Olaszország, Milánó, Stadio San Siro, 2012. Febbraio 25., Sabato

  • Szezon: 2011/2012
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 1-1
  • Gólszerzők: 14' Nocerino - 83' Matri

Beszámoló

Szombat reggel rendhagyó módon, repülővel keltünk útnak az ezer évbe (Mil ano latinul :D). Az egész csapat körülbelül 2-3 óra alvás után reggel 5 órakor találkozott Ferihegy 2-n, majd gyorsan átrepültünk Bergamóba, majd egy kis buszozás és meg is érkeztünk Milánóba.

Mivel majdnem az egész nap a rendelkezésünkre állt, gangeltünk egyet a belvárosban: cappuccinóztunk, fagyiztunk, pizzáztunk, valamint a Piazza Duomón néztük a napsütéses 22 fokban az Ambrosiana karnevált (a helyi farsang).

A várost hamar meguntuk, így korán elindultunk a stadionhoz. Mivel a belvárosban nincsen közért, a stadion környékén kerestünk valamit, ahol feltankolhattunk italokkal és egyéb kellékekkel. A stadion mellett aztán beültünk egy bárba iszogatni egyet, mielőtt a vendég parkoló felé vettük utunkat.

Mint ismeretes, a Milan bankokon keresztül árulja a jegyeket, amelyeket csak személyesen(!) lehetett megvenni, így annak ellenére, hogy Gabriele napokon át járta a bankokat, ő nem tudott nekünk jegyeket szerezni. De természetesen áthidaltuk a jegy-problémát már a meccs előtt egy héttel. Sőt, a vendégszektorban magányosan tartózkodó magyar srácnak is segítettünk a helyszínen hozzájutni egy jegyhez. Egyébként már mindenki jó ismerősként köszöntött minket: a Viking egyik vezetője magától jött oda hozzánk a RUJ-drapit meglátva, hogy minden rendben van e, vannak e jegyeink. Valamint szintén a drapi vonzott oda egy Andrea nevű DOC klub elnököt, aki azt mondta, hogy a fórumokról ismer minket, és bármiben a segítségünkre van, ha kell. Egy kis balhé is volt a parkolóban: az előbb említett vikinges vezetőnek nem tetszett, hogy 2-3 ember jópofizott néhány Milan-szurkolóval, így bevitte őket két busz közé és kaptak egy-két komolyabb ütést.

A három lépcsős beléptetés után 20 perc alatt megmásztuk a harmadik emeletre vezető csigasort, s a vendégszektor már másfél órával a meccs előtt is teljesen tele volt, 8000 juventino bíztatta a csapatot egész meccsen. A milanisták egy szép koreóval készültek, a mi részünkről pirotechnika adott körítést a mérkőzés kezdésének. A meccs katasztrófa volt, még szerencse, hogy Conte időben behozta a Pepe-Matri-Vucinic triót, mert nélkülük esélyünk sem lett volna az egyenlítésre. A hangulat és a szurkolás egyébként volt már jobb is.

A meccs után most csak 40 percet kellett várni, hogy kiengedjenek minket. Egyébként a stadion melletti lóversenypályán hatalmas maszkos buli volt, szívesen bementünk volna mi is, ha nem vagyunk hulla fáradtak. A buszunk hajnali 3.40-kor indult vissza a reptérre, addig a mekdönciben és a pályaudvaron gangeltünk (aludtunk). Egyébként a reptéren jött a slussz-poén: a RUJ annyira népszerű lett Olaszországban, hogy a Milan második száma kapusa is velünk tartott Pestre a barátnőjével. Marco Ameliának nem annyira tetszett a drapink :D