Juventus - Fiorentina

Olaszország, Torinó, Juventus Stadium, 2011. Ottobre 25., Martedì

  • Szezon: 2011/2012
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 2-1
  • Gólszerzők: 13' Bonucci, 65' Matri - 58' Jovetić

Beszámoló

A 18 fős társaság október 24.-én az esti órákban vette az irányt Torinó felé, hogy élőben élhessék át az új stadion hangulatát és varázsát.

Az utazás két kisbusszal bonyolította le a RUJ, mind a kettőben 9-9 személy utazott. A több mint 1000 kilóméteres távot körülbelül 14-15 óra alatt tettük meg, mivel az út során több helyen is megálltunk, ahol újabb Juventinók csatlakoztak hozzánk. Ebben a 14-15 órában benne van egy 1-2 órás kitérő Milánóba, ahol megtekintettük a két milánói riválisnak otthont adó San Sirót, illetve a Milánói Dómot is. Miután sikeresen összeszedtük a városban szétszéledt Juventinókat ismét útra keltünk végső uticélunk felé, a torinói Juventus arénába.

A járművekkel kicsit távolabb parkoltunk le, a maradék pár száz métert gyalogszerrel tettük meg. Az út a stadionig türelmetlenséggel telt, mindenki várta már, hogy megpillantsa szeretett csapatának új otthonát. Amikor végre elénk tárult a stadion, mindenki elhallgatott egy pillanatra, a látvány, ami fogadott minket hihetetlen volt. A stadion körül több ezer ember sétálgatott, autók százai sorakoztak, hogy leparkolhassanak a stadion mellett, maga a stadion pedig hihetetlen látványt nyújtott. Miután mindenki lefotózta magát a stadionnal a háttérben, tapsviharra és ujjongásra lettünk figyelmesek, amikor megfordultunk a Juventus csapatának buszát láttuk megérkezni rendőrautók gyűrűjében. Miután a fotók elkészültek, a stadionba vettük az irányt, két csapatra oszlottunk, mivel a jegyek két szektorba szóltak.

A beléptetés több szintes, mivel az első kapunál a jegyeket ellenőrzik, a második résznél a motozás következik, illetve minden veszélyes tárgyat elvesznek, a harmadik kapunál pedig a jegyek érvényességét ellenőrzi le egy rendszer. Ezután már szabadon járkálhatunk a stadionban, illetve a stadiont körülvevő csillagok között, amelyek az egykori Juventus klasszisainak a nevét őrzik. Az első csillag, ami az utunkba került David Trezeguet nevét viselte, mondani se kell rögtön készültek a további fotók. Mivel volt még egy kis időnk a meccs kezdetéig, ezért megtekintettünk még pár csillagot, illetve benéztünk a stadion melletti Juve Store üzletbe is, ahol mindenféle Juventussal kapcsolatos cikk megtalálható.

A stadionba lépve nagy hangzavar illetve ujjongás fogadott minket, a kezdő csapatok elkezdték a bemelegítést a mérkőzésre. Mindenki gyorsan megkereste a jegyen feltüntetett helyét, és a bemelegítő játékosokat figyelte. Miután levonultak a játékosok az öltözőbe, a hangosbemondó lépett a pálya közepére és a kezdő csapatokat kezdte sorolni, mondani se kell a Juventus játékosai nevét mindenki torkaszakadtából üvöltötte. Majd ezt követően kezdődött a Juventus himnusza, melyet mi is nagy lelkesedéssel énekeltünk.

A mérkőzés végkimenetelét már mindenki ismeri, Bonucci és Matri góljainak köszönhetően 2-1-es Juventus győzelem született. A szurkolók is kitettek magukért, hiszen folyamatosan biztatták kedvenceiket a lelátóról.

A mérkőzés végeztével a buszok felé vettük az irányt, eltelt egy kis idő mire mindenki előkerült a tömegből. A visszaút sem volt rövidebb mint az odavezető, sőt, kisebb műszaki probléma miatt egy ideig az autópályán várakoztunk, de sikerült elháritani a problémát és így egy 17-18 óra utazás után megérkeztünk Budapestre.

Természetesen mindenki egy nagy élménnyel lett gazdagabb, volt akinek ez volt az első mérkőzése, volt aki már több meccsre is kilátogatott.