Juventus - Bologna

Olaszország, Torinó, Juventus Stadium, 2011. Settembre 21., Mercoledì

  • Szezon: 2011/2012
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 1-1
  • Gólszerzők: 29' Vucinić - 52' Portanova

Beszámoló

Először látogattunk ki a nemrégiben átadott Juventus Stadiumba (vagy Arenába), melyben egy bizonyos Juventus – Bologna bajnoki mérkőzés került megrendezésre. A mérkőzés alakulását mindenki láthatta így arra csak részben térnék ki beszámolóm során.

Két mikrobusszal vágtunk neki a Budapest – Torino távnak, melyet egy huzamban levezetni embert próbáló feladat, ám sofőrjeinknek sikerült ez a bravúr, igaz nem keveset kellett megállni hozzá.

Az indulás a mérkőzés előtti napon, kedden, este 10-kor történt, a Nyugati Téren. Az ország keleti részéről érkező juventinok itt szállhattak fel a buszokra, majd ezután több ponton is vettünk fel utazókat, pl Kelenföldön, Érden, Székesfehérvárott, Polgárdin, és Lenti közelében. Az utazás, kisebb-nagyobb szüneteket leszámítva, jó hangulatban telt. Az út alatt nevettünk az Interen (miután 3-1-re kikapott Novarrában), megbeszéltük az olasz és a spanyol foci előnyeit, hátrányait, valamint szó esett még a magyar sportmédiáról is.

A mérkőzés napján délután 3-kor érkeztünk meg a piemonti fővárosba, melyet egy rövid vásárlást követően be is vettünk. Sajnos, idő szűke miatt, a városnézés rövidre sikeredett, ám meglátogattuk a Via Garibaldin található Juve Store-t, melyet elsőként nyitottak meg Torinóban, még 2003 szeptemberében, és 2010 februárjában újítottak fel.

Természetesen nem mulaszthattuk el a nagy bevásárlást, ami után a Stadium felé vettük az irányt. A jegyek kiosztását követően megindultunk a létesítmény felé, melyről nem győztünk elég fotót készíteni. Habár a stadion még koránt sincs kész, már így is fenomenális. A parkolóban biztonságiak és rendőrök irányítják a forgalmat. S bár a beléptetés elég alaposra sikeredett, végül bejutottunk. Elsődleges tevékenységeink közé tartozott a csillagokkal való lefényképezkedés. Szomorú tény, hogy nem lehet megtekinteni mind az 50 csillagot, s reméljük, hogy Francesco Gianello stadionigazgatónak sikerül mindezt megoldania a jövőben…

A kicsit hosszúra nyúlt fotózkodást követően elfoglaltuk helyünket a D szektor felső karéjában, s már a bemelegítésnél észre lehetett venni, hogy milyen jó is az új stadion akusztikája, ám mérkőzés közbe ez még jobban kijött. Habár koránt sem volt teltház, mégis olyan hangulatot varázsolt elénk a Curva Sud, hogy most is libabőrös lesz a hátam, ha csak rágondolok.

Szünetben megtekintettük a playbox-ot is, melyben egyszerre négy konzol kapott helyet, és mindegyiken csak P.E.S.-ezni lehetett. Mindemellett lehetett fényképezkedni pompom lányokkal, valamint a stadion kabalafigurájával is, sőt, volt külön makeup stand is, ahol vagy csillagot, vagy Juventus címert festettek az emberek arcára, már aki igényelte persze.

A második félidő izgalmait és bosszúságait követően hazafelé vettük az irányt. Ezalatt többször visszasírtuk Zieglert, valamint De Ceglie-nek ’adtunk’ tanácsokat a pályafutását illetően. Körülbelül másnap délután 3-4 között érkeztünk meg a fővárosba.