Juventus - Udinese

Olaszország, Torinó, Stadio Olimpico, 2008. Settembre 14., Domenica

  • Szezon: 2008/2009
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 1-0
  • Gólszerzők: 66' Amauri

Beszámoló

Pénteken négy órakor indultunk el Budapestről, s rövidebb-hosszabb focival színesített megállások után szombat reggel 8-ra érkeztünk meg Torinóba. Útközben találkoztunk egy Autogrillnél a Drughi Magenta csoport egyik tagjával, akitől mindenki kapott ajándékba egy-egy pólót.

Torinóban az Auchanba vitt első utunk, ahol megreggeliztünk. Miután elfoglaltuk a szállást, egy hosszú sétát tettünk a belvárosban, ahol mindenki kedve szerint bevásárolt. A délután pihenéssel, majd este a Szuperdombra szerettünk volna felmenni, ám ezt az időjárás megakadályozta. Helyette egy-egy remek pizzát fogyasztottunk el.

Vasárnap reggel korán keltünk, hogy találkozhassunk a Juventus játékosaival. Erre egy kicsit várni kellett, mert ők csak 10 óra környékén jelentek meg hoteljük előtt. Egy fanatikus olasz szurkoló még a Juve buszának sofőrjével is készített közös fotót! A sebtében felállított kordonoknál azonban a közvetlen játékosok perceket töltöttek el aláírások osztogatásával és fényképek készítésével. Ezek közé a játékosok közé tartozott Molinaro, Del Piero, Salihamidzic, Amauri, Iaquinta és Gigi Buffon is. Utóbbi egy Ragazzi Ungheresi sálat is kapott ajándékba, amit hálálkodva fogadott el. Ilyen hideg időben remekül jön egy meleg sál: mondta Gigi.

Koradélután elindultunk a torinói reptérre, hogy felszedjük kilencedik társunkat is, majd leparkoltunk a torinói körgyűrű első benzinkútjánál, ugyanis itt volt találkozónk a Drughi Magenta 50 fős buszával. Miután megérkeztek, együtt mentünk el a Drughi bárjához. Ott már javában folyt az élet, a fiúk a drapériákat készítették, a többiek pedig az olasz televízió körkapcsolását nézték. A Milan veresége óriási üdvrivalgást váltott ki, Ancelotti pedig röfögést kapott nyilatkozata alatt. Mimmo, a Drughi főnöke várt minket a kocsmánál, s bemutatott minket a népnek. Fél hétkor indult a menet a stadionhoz, 7 órára már a kezünkben voltak a belépők az északi kanyarba. Az újabb vásárlókörút és néhány salsiccia (olasz szurkolói szendvicsspecialitás) elfogyasztása után beléptünk a stadionba. Az Udinese szurkolói körülbelül 60-an lehettek, így nem lehetett telt ház, de a hazai szektorok szinte teljesen megteltek.

Remek hangulattal kezdődött el a mérkőzés. A hazai szurkolók elsősorban Ranierit, valamint Buffont éltették, de megszületett az új dal Amauri részére is. Az Inter, Ibrahimovic és a Torino ezen a meccsen is megkapták a magukét a két kanyartól. A második félidőben a gól után kissé apadni kezdett a hangulat, s ekkor követelte be a közönség Del Pierót, valamint Trezegolt is, akik a meccs végére be is álltak. A gól utáni esztelen gólöröm éppen Pierhez, a Nucleo csoport vezéréhez sodort minket, aki szintén személyes ismerősként köszöntött minket.