Juventus - Livorno

Olaszország, Torinó, Stadio Olimpico, 2007. Agosto 25., Sabato

  • Szezon: 2007/2008
  • Bajnokság/Kupa: Serie A
  • Eredmény: 5-1
  • Gólszerzők: 29', 87', 90+2' Trezeguet, 71' (pen.), 86' Iaquinta - 90+4' Loviso

Beszámoló

Pénteken délután indultunk el Budapestről, s Székesfehérváron vált teljessé a létszámunk. Egy kisebb dugót eltekintve (sörényt vágtak az autópályán Velence mellett) folyamatosan lehetett haladni, így szombaton kora reggel már Torinóban láttuk meg a felkelő napot.

Egy reggeli után elindultunk a belvárosba, hogy bevásároljunk a Juventus Storeban. Miután új mezekkel a szatyrokban kiléptünk a boltból, elfoglaltuk szállásunkat a belvárosban, majd kisebb pihenő után vetettünk egy panorámaképet Torinóra a Cappuccini hegyről. Négy órakor elindultunk a 4-es villamossal a stadionhoz, míg egy páran az Atahotelnél maradtak, ahol a Juventus játékosai gyülekeztek a mérkőzés előtt. A stadionhoz érve már óriási élet volt az utcákon: a közeli parkokban fociztak, limuzinokkal arab sejkek érkeztek, s árusok kínálták portékáikat, szendvicseiket. Miután megkaptuk az olaszoktól a tagságikat és a belépéshez szükséges papírokat, máris a Curva Nordban találtuk magunkat. A mérkőzést megelőzően a 3000-en érkező Livorno-szurkolókkal szurkálódtak a hazai ultrák, majd a célkeresztbe az interisták kerültek, Zlatannal az élen. Mikor bevonultak a csapatok, a stadion szinte felrobbant a hatalmas hangorkánban. Elénekelték a játékosok dalait (Buffon, Del Piero, Trezeguet, Nedved), s ezek a dallamok újakkal is bővültek: már az első meccsen dalok születtek Iaquintáról, Almirónról és Nocerinóról. Az első gól után nem is tudtuk hol vagyunk, kiket ölelgetünk, s minket kik ölelgetnek, akkora volt a tombolás. A Tradizione ultrái között néztük végig a mérkőzést a Viking és a Nucleo csoportok mellett (a Curva Sudban a Drughi és a Bravi Ragazzi – az Irriducibili utódja – foglaltak helyet). Egész stadionos ’chi non salta ’e nerazzurro’ fokozta a hangulatot, s az 5-1-es siker örömmámorba ringatta el a szurkolókat. A meccs után a 10-es busszal visszatértünk a belvárosba, s megettünk 1-1 pizzát vacsorára. Vasárnap Parmába utaztunk, ahol megtekintettük a Parma-Catania mérkőzést. A Curva Sudba vettünk jegyet, amely szektorban foglaltak helyet a szicíliai szurkolók, valamint néhány Parma-fan is. Körülbelül 20 ezren tekintették meg a meccset élőben a 40 fokos, égető melegben, de jó hangulatot teremtettek mindkét oldal szurkolói. A meccs legizgalmasabb pillanata az volt, amikor a két vezetőedző összeverekedett, de szép gólokban sem volt hiány.

Legközelebb Firenzébe utazunk, ahol az ősi derbyt, a Fiorentina-Juventus meccset szurkoljuk majd végig a vendégszektorból.

Videó(k)

Get Adobe Flash player