Triestina - Juventus

Olaszország, Trieszt, Stadio Nereo Rocco, 2006. Ottobre 21., Sabato

  • Szezon: 2006/2007
  • Bajnokság/Kupa: Serie B
  • Eredmény: 0-1
  • Gólszerzők: 33' Zanetti

Beszámoló

Az indulás eléggé simán sikerült, pénteken fél 12-kor indultunk útnak Trieszt felé. Az út viszont kissé kalandosra, egyrészt a horvát és a szlovén keskeny és kanyargós útszakaszok miatt, másrészt az óriási köd miatt, valamint pedig a horvát határőrök miatt akik úgy ellenőrizték le az útlevélben látott fotót, hogy mindegyikünk arcába egy percig bámult.

Még sötét volt, mikor megérkeztünk Trieszt belvárosába a főpályaudvarhoz. Ott rendbe raktuk magunkat, majd elindultunk a Castello di Miramaréhoz, amely választásunk jónak bizonyult, hiszen egy gyönyörű építményt és környezetet ismerhettünk meg a Miramare személyében. Eközben a nap is felkelt, s miután illegálisan szert tettünk Lajosra, a rákra, aki holtan feküdt a tengerparton, visszaindultunk a belvárosba. Ott egy órácskás nézelődés után fogtuk magunkat és elindultunk a Stadio Nereo Roccóhoz. Mikor először megpillantottuk a stadiont, nem hittünk a szemünknek: a stadion kívülről nagyon nagy és valóban nagyon szép is volt. Miután megtaláltuk az ingyen parkolóhelyünket, beültünk a Stadio Pizzériába, ahol megebédeltünk. Igen, pizzát:D. Lassan közeledett a mérkőzés kezdési időpontja, háromnegyed három körül Alberto Pizzol is megérkezett aki a jegyeinket szállította nekünk Nettunóból.

A stadionban belülről sem kellett csalódnunk: személy szerint jobban tetszett nekem, mint a Camp Nou, vagy mint a Delle Alpi, de nem ez a lényeg… A vendégszektor, kb. 7-8 ezer fő, zsúfolásig megtelt, volt olyan rész a szektorban, ahol egy széken két szurkoló is állt. A Zebra Ungherese pólóinkban nagy sikert arattunk, szinte minden olasz kérdezgette, hogy honnan jöttünk és hogy tudják Magyarországon mennyi juveszimpatizáns él, valamint gratuláltak az általam felvázolt kezdeményezéshez. A meccs előtt a stadionban ketten riportot is adtunk egy olasz tévének, miután meglátták rajtunk a Zebra Ungherese feliratú pólókat. Megemlítendő még a szombati La Gazzetta Dello Sport címlapján szereplő vastag betűs alcím: „Per vedere i bianconeri arrivano dall’Ungheria”, amely jelentése: Magyarországról érkeznek, hogy lássák a zebrákat. A meccsen majdnem teltház volt, jörülbelül 98 %-os volt a stadion telítettsége, ami kb. 35 ezer embert jelentett. A hangulat is óriási volt, bár a triesztiek és köztünk kissé ellenséges is, ezt hangpárbajokkal igazoltuk- megemlíteném, hogy a stadion akusztikája is remek volt- amiket mindig mi nyertünk. Megfért egymás mellett a Fighters utóda a Tradizione és a régi ellensége a Drughi csoport is, valamint egyre nagyobb szerepet kap a Nucleo csoportja is. A mérkőzés után még sokáig bent maradtunk a stadionban, hiszen a rend őrei először a hazai drukkereket engedték ki a stadionból.

Meccs után indultunk is haza, de annyira nem bánkódtunk Olaszország elhagyása miatt, hiszen két hét múlva ismét élőben szurkolunk majd.