ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

Beszámoló a kupadöntőről

Scritto da RUJ TEAM | 08 Giugno 2016.

Questo contenuto non 'e ancora tradotto.

ruj hír 2Hogy mi történt a római kupadöntőn a Milan ellen? Olvassátok el a beszámolót róla, melyet egyik rujos társunk írt meg.

JUVENTUS-AC.MILAN

(KUPADÖNTŐ)

Pénteken este indultunk Budapestről Rómába a Kupadöntőre. Az út szokásosan telt, mondhatni semmi említésre méltó nem történt. Folyt az eszmecsere az itthoni és a kinti szurkolói életről, történésekről. Szombaton délelőtt 11 óra körül érkeztünk meg a Rómába, pontosabban Rómától 60 km-re fekvő Anzioba, ahol olasz barátaink vendégszeretét élvezhettük a hétvégére. Aki Rómában jár több napot, az nyugodtan rászánhat egy kis kitérőt Anzioba! Tipikus olasz, gyönyörű tengerparti kisváros. A római Termini pályaudvarról járnak vonatok ki, úgy hogy ez sem lehet visszatartó erő.

dTiDUE.png

Visszatérve a turnéhoz. Elfoglaltuk a szállásunkat, majd kis eszmecsere az olasz és a magyar ultraéletről (szurkolói kártya, vénabuziság), gyors ebéd majd indultunk is a Stadio Olimpicohoz. A meccs előtt kb. 2 órával érkeztünk meg a stadionhoz, de már akkor hatalmas tömeg hömpölygött. Rivalizálásnak semmi nyoma nem mutatkozott, hisz a Juventinók és a Milanisták egymás között sétálgattak. Egyedül a Milan ultrái (Curva Sud Milano) tartottak egy kis felvonulást a stadionig vezető úton, a „zebra” ultrák úgy érkeztek a stadionhoz, ahogy akartak, semmi közös megmozdulás nem volt.

A stadion beléptető kapuihoz érve szembesültünk a római rémálommal, ami miatt bojkottálják a Roma illetve a Lazio fanatikusai a hazai meccseket. Aki esetleg nem tudná: A Curva Sudot illetve a Nordot megfelezték (középre egy plekszi falat húztak) kamu biztonsági okokra hivatkozva. Minket is sikerült megfelezni, társaságunk egyik fele Nord egyik részén, míg a másik a másik oldalon „foglalt helyet”. Ami a Juve illetve a Milan ultráit illeti: a rossonerók egy elég jó kartonos koreot csináltak erre a mérkőzésre, míg a Juvésok egy egyszerű kiszászlókból álló olasz tricolort „húztak” ki a kanyarba.

13281935 1269162196458043 109444105 n

A meccs szépen csendbe csordogált, tipikus kupadöntő olasz módra, egyik csapat sem mert kockáztatni, de sajnos a lelátón se volt nagyon mit nézni. Nem állítom hogy szar lett volna a hangulat, de a Juve kanyarba rengeteg nagy csoport van egység nélkül (Drughi, Tradizione, Viking, Nucleo) és így nem lehet fantasztikus hangulatot teremteni, illetve normálisan irányítani. Keresztbe szurkolás, 10 capo irányit stb ez így sajnos nem megy. A Milán-tábor (Curva Sud Milano) sokkal összeszedettebb volt, többször még a Juve-táborból is lehetett hallani őket. Nekik úgy mond „könnyebb „ dolguk volt, mivel egy nagy csoport irányít!

Amire azt lehet mondani, hogy a régi idők Juventus-táborát idézte, az a gól utáni 15 perc. A 105.percben Alvaro Morata első labdaérintéséből megnyerte a Juvénak a kupát, ekkor felrobbant a stadion, nagyon jól szóltak a dalok, ugrált az egész stadion (fekete-fehér fele).

image-e7c9835abd41e83b8091278ec98589bedf279c4016efebeb2a3dc55882f1622a-V

Az ünneplés része, akárcsak az utolsó 15 perc is parádésra sikerült, bevonták a szurkolókat az egészbe. Kupaátadás után Buffon kapitány azonnal a kanyar felé irányította a játékosokat, sőt ő maga egy-két csoportvezetőnek ki is adta a kupát a lelátóra. (Lehetne mit tanulni kintről idehaza: ugye Kubatov Gabika illetve Gera Zoltán urak?)

A meccs után nagyon sok minden nem történt, másnap a híradásokból értesültünk róla, hogy két Juventus drukkert megkéseltek Róma belvárosába a Milan fanatikusai…

Vasárnapi napunk pihenéssel, tengerpartozással telt. Budapestre hétfőn reggel indultunk vissza.

image-3ca028048e91304d0d949b6380eda761f7d4acf0cb1dd506644048739a80e79f-V

Összességében jó túra volt, azért mégis csak egy olasz kupadöntőn voltunk, de sajnos az ultra már nem a régi Itáliában. Az északi nagy és gazdag csapatok ultrái teljesen negatív irányt vettek fel, és sajnos inkább már a pénz dominál náluk, mintsem a régi mentalitás, ami miatt érdemes volt sokszor kinézni egy olasz bajnokira. Aki tényleg csak az ultra mozgalom miatt utazna Olaszországba, az inkább dél-felé vegye az irányt. Egy jó római derbit (nyilván ha vége a bojkottnak) egybekötve egy Salernitana meccsel csak ajánlani tudjuk, illetve a most a feljutásért döntőző Pescara-Trapani duó egyikének a meccsei is eléggé nézhetőek lesznek, ami a lelátót illeti. Az egyenes ágon feljutó Crotonéról már nem is beszélve…

Futballszakmai szempontból: Igen a Juventus Olaszország csúcsán van, és lesz is egy darabig, ha az építkezést így folytatja Allegri mester, akkor hamarosan jön a várva várt BL-siker is. Buffon, mint utolsó messiások egyike még itt van és minőséget képvisel, a védelem olaszosan parádés Bonucci vezetésével, a középpálya Pogba-Marchisio kettőssel bármire képes lehet, míg véleményem szerint az új világsztár Paulo Dybala lesz és zebra mezben ontja a gólokat…

T.GY.


rujultras

Autobiografie e interviste Blog

occasionale

shop

Materiale RUJRUJ shop