ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

A jelen kanyarja - a kanyar jelenje

Írta: RUJ TEAM | 2014 május 24.

ruj hĂ­r 2
A szezon alatt kiderült, sajnos nem a helyes irányba halad a kanyarunk, a Curva Sud. Lássuk miért.

Egy mérkőzés kivételével (Juve-Sassuolo, zárt kanyar miatt) az összes hazai bajnokin jelen voltunk, ám ebből a 18 mérkőzésből maximum 3-4-re lehetett elmondani, hogy ez igen, fasza volt a hangulat. A többi mérkőzésen sajnos kritikán aluli volt a kanyar teljesítménye szurkolás szempontjából. A szurkolói csoportokat sokkal jobban érdekli saját termékeinek értékesítése (a Drughi más saját standdal rendelkezik a stadion előtt), valamint a meccsekre szóló belépők sokszor áron való elosztása. Sokszor látni a csoportok vezető alakjait 100-200 jeggyel a kezében, ahogy pipálják ki az A4-es oldalakon a neveket, és zsebelik be a többszáz eurót értük. Sajnos egy közönséges szurkoló nem is nagyon tud kijutni egy meccsre, hiszen a Drughi és a Viking olyan kapcsolatokkal rendelkezik a Juventus vezetőségénél, hogy nagyjából minden szabad jegyet ők kapnak meg, és kényük-kedvük szerint alakítják ki a jegyárakat. A tavalyi szezonban például a Bayern-Juve BL visszavágó mérkőzésre 350 euróért kínálták a csoportok a 40 eurós jegyeket saját szurkolóiknak. Hogy mi lett volna az Európa Liga döntő jegyeivel, el sem merjük képzelni…

Most nézzük magát a márkát, amit okosan építettek ki maguknak. Minden csoport második legnagyobb bevételi forrása (a jegyeladások után) saját termékeinek eladása. A Drughi például már elég komoly webshopot is indított. Sajnos itt is van egy kellemetlen sztorink, ami jellemzi csoportjaink mentalitását: egyik szurkolótársunk szeretett volna venni egy drughis felsőt a kanyar előtti standról. Felpróbálta, majd odaadta az 50 eurót az egyik eladónak. Miután elégedetten megfordult, utánamentek és lerángatták róla a felsőt, mondván még nem fizetett érte. Hiába bizonygatta, hogy bizony odaadta a nem kevés pénzt, simán letagadták. Nem lehetett mihez kezdeni velük szemben.

Egy igazi szurkolói csoport nem árulja a termékeit, nem adja el magát. Egy csoport saját cuccait kiváltság hordani… sajnos a csoportjaink már nem képviselik az ultra értékeket, eladták magukat a modern focinak, hiába hangoztatják az ellenkezőjét.

Nevetséges az is, amikor „tüntetnek” a magas jegyárak miatt. Például Rómába és Firenzébe sem utaztak el idén a csoportok (csak elküldtek 4-4 embert, hogy kirakják a drapit), mert 45 euró volt a jegy a vendégszektorba. Ha 35 euro lett volna, akkor mentek volna? Annyira számított nekik az a 10 euro? Nem hinnénk. Egyszerűen vagy nem volt kedvük menni (nem tudtak elég jegyet eladni), vagy nem volt bátorságuk menni, hiszen Firenze és Róma nem egy sima kirándulást jelent. Vagy vegyük például a decemberi isztambuli meccsen a csoportok gyáva viselkedését. Míg Madridban bátran mászkáltak össze-vissza a városban, Isztambulba nem mertek bemenni, inkább saját transzferbuszokat indítottak a repülőtérről a stadionhoz. Eközben a Chelsea szurkolók megszállták Isztambult, pedig nekik sokkal nagyobb félnivalójuk lett volna a múltbéli események miatt. És itt az újabb kellemetlen sztori Lisszabonról. A csoportok összefogva mindig indítanak közvetlen repülőjáratot meccsbelépővel együtt (persze igen magas áron), amelyre bárki jelentkezhet. Lisszabonba 450 euro környékén volt a túra ára oda-vissza repülőjeggyel és meccsbelépővel. A délolasz és középolasz klubok is össze akartak fogni és indítani egy saját repülőt Anconából, hiszen minek utaztak volna fel Milánóig. Nekik sikerült megszervezni az egész pakkot fejenként 250 euróért, ám nem indíthatták el a járatot, mert a Drughi megfenyegette őket, hogy csak velük lehet utazni 450-ért, nincsen más alternatíva.

A Curva Sudban pedig hazai meccsek alatt a labdahalászatról szól a dolog, minthogy szurkolásról szólna. Ha bemelegítés alatt, vagy meccs közben valaki kirúg egy labdát (meccsenként átlagban 4-5 labda mindig kiérkezik), és valaki elkapja, esélye sincsen megtartani, mert rögtön ott teremnek a csoportok emberei, és kegyetlenül elveszik mindenkitől (aki nem akarja odaadni, simán megverik), pedig nekik van már vagy 50-60 labdájuk. A mezekkel is hasonló a helyzet, nagy szerencsénk volt Rómában, hogy sikerült gyorsan eldugnunk az elkapott Bonucci-mezt.

Ettől függetlenül az sem lenne jó, ha nem lenne kanyar, mert az oldalsó szektorokban temetői hangulat van, csendben nézik a meccset és a második rossz passznál rögtön elkezdenek fütyülni, a 85. percben meg már indulnak is el haza. Sajnos nagyon nagy változás kellene a Curva Sudnak, hogy újra régi fényében tündököljön, de nem sok esélyét látjuk ennek. Ezek miatt döntöttünk úgy pár héttel ezelőtt, hogy már nem a kapu mögött az első sorból, a csoportokkal szurkolunk, hanem kivonulunk oldalra, az egyik szögletzászlóhoz. Ultra értékrend – üzlet 0-1.

rujultras

Önéletrajz könyv részletekBlog

occasionale

shop

RUJ-os ruhák, sálakRUJ shop