ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

Újabb hét, újabb 5000 kilométer

Scritto da RUJ TEAM | 23 Novembre 2013.

Questo contenuto non 'e ancora tradotto.

ruj hír 2Újabb hét telt el, s ismét kétszer utaztunk Torinóba, újabb 5000 kilométert pakolva a kétrudas zászlónkba, amely így már 208.850 kilométert tett meg!

Először a Madrid elleni visszavágó volt soron, melyet mindenki nagy izgalommal várt. A stadion körül rendkívül nagy tömeg és rengeteg rendőr volt jelen, s a várakozás sem volt fogható egyik hazai bajnokihoz sem. A kapukat 7 óra környékén nyitották, s rögtön elfoglaltuk helyünket a szokásos helyünkön a Curva Sudban a kapu mögött, amit igazi otthonunknak nevezhetünk, hiszen a Juventus Stadium első meccsétől kezdve, azaz több, mint 2 éve innen szurkolunk a csapatnak. Már a bemelegítéskor fantasztikus hangulat uralkodott a stadionban, minden játékost szokás szerint éltetett a Curva Sud, majd következett a sorban Antonio Conte valamint a mindig jelen lévő Pavel Nedved is.

Cristian Ronaldót viszont hatalmas füttykoncert fogadta, bármikor is a labdához ért. Még nem nagyon találkozott ekkora utálattal, hogy egyszerre negyvenezer ember fütyüli, vagy énekli a ’Ronaldo hijo de puta’ szövegű rigmust. Lám, nem mindenhol jön be a portugál játékos nagyképű stílusa és színészkedése, s láss csodát, sok mozzanata nem volt Torinóban sem, Asamoah egyszerűen leszedte őt a pályáról, a műeséseit az angol bíró pedig nem ette meg.

A mérkőzésen fantasztikusan játszott a csapat, kár, hogy ismét egy egyéni hibát kihasználva az ellenfél feljött, s végül nekünk kellett harcolni a döntetlenért. Általános vélemény, ha Caceres nem adja el hátul a labdát, a Real Madrid soha nem lőtt volna gólt nekünk. A döntetlennel a csoport utolsó helyére kerültünk, de hála a dánoknak, akik megverték a Galatasarayt, a saját kezünkben van a sorsunk. A többi eredménytől függetlenül, ha az utolsó két meccset megnyerjük, biztosan továbbjutunk. A meccs végén egyébként az egész stadion állva tapsolta meg a csapatot, hatalmasat küzdöttek a százmilliókból összeállított madridiak ellen.

C 3 Media 1815403 immagine ts673 400

Miután hazaértünk, nem volt sok időnk pihenni, hiszen pénteken este indultunk vissza Torinóba, hogy egy teljes hétvégét eltöltsünk a piemonti fővárosban a korábbi hetek rohanása után. Szombat este meglátogattunk egy előkelő éttermet a belvárosban, ahol korlátlan ételfogyasztással kedveskedtek nekünk, vasárnap pedig ismét jött a várakozás az esti rangadó előtt. Ismét rengeteg ember volt a stadion körül, s általános vélekedés volt, hogy az esti meccs után be fogják zárni a kanyart, hiszen úgyis mindenki szidni fogja a nápolyiakat.

Gondoljunk csak bele, azért zárták be két meccsre is a Curva Sud-ot, mert Napoli-ellenes rigmusokat énekelt a kanyar… azokat a rigmusokat, amelyeket már 40 éve énekli minden csapat tábora, amely a profi labdarúgás része. Most kitalálták, hogy a „gyűlölet nem pálya”, így teljesen jogtalanul bezárták két meccsre is a kanyart, tönkretéve David Trezeguet visszatérését a Sassuolo ellen. Érdekesség, hogy a nápolyiak szétverték a stadionban a mellékhelyiségeket, csempedarabokat, hanggránátokat és állítólag zacskóba rejtett ürüléket is dobáltak át a hazai szektorokba, amelynek következményeképpen négy Juventus szurkolót is kórházi ápolásra szorult. De a nápolyiak csak ötvenezer eurós büntetést kaptak! Kérdezhetjük tehát, hogy sokkal súlyosabb dolog egy ártalmatlan éneklés, mellyek csak az ellenfél szurkolóinak oltása a cél, de senki nem fog belehalni, mint az ellenfél szurkolóinak megdobálása, s testi sértés okozása? Az olasz szövetség szerint sajnos igen.

A meccsen egyébként ismét fantasztikus volt a hangulat, a nápolyiaknak nem sok momentumuk volt a meccsen, pláne nem a 40 milliós Higuainnak, akit Ogbonnáék remekül semlegesítettek. A meccs végén a játékosok kijöttek a kanyarhoz ünnepelni, mindenki boldogan hagyta el a stadiont. Akárhogy nézzük, hogy az Udinese és a Sassuolo lesz a következő két hazai meccsen az ellenfél, roppant nehéz dolga lesz a csapatnak a tizenkettedik játékos, a Curva Sud bíztatása nélkül. A meccs így egy szimpla színházi előadás lesz, amit Conte annyira utál.

Október 23 és november 10 közötti 19 nap alatt összesen öt túrát szerveztünk, négyszer voltunk Torinóban, egyszer pedig Belgiumon keresztül elutaztunk Madridba is. Nincs még egy olyan csoport, mint mi! NESSUNO COME NOI! Természetesen a kapuink minden magyar juventino előtt nyitva állnak!

C 3 Media 1818917 immagine ts673 400

rujultras

Autobiografie e interviste Blog

occasionale

shop

Materiale RUJRUJ shop