ruj fooldal

Tarts velünk Juventus meccsekre! Katt a részletekért!

ruj1516

Beszámoló: RUJ on tour Madrid és Torinó

Scritto da RUJ TEAM | 03 Novembre 2013.

Questo contenuto non 'e ancora tradotto.

ruj hír 2Fantasztikus hetet tudtunk magunk mögött, hiszen 7 nap alatt meglátogattuk Madridot, valamint ott voltunk Torinóban a Genoa és a Catania ellen is! De kezdjük az elején...

Kedden hajnali 4 órakor gyülekeztünk a budapesti repülőtéren, összesen 11-en keltünk útnak Madridba. Első utunk Brüsszelbe vezetett, hiszen belga átszállással volt a legolcsóbb a spanyol fővárosba repülnünk. Belgiumban szép idő várt minket, így úgy döntöttünk, hogy az egyik belvárosi parkban alszunk pár órát délutánig. 2 óra tájékán az előre megbeszéltek szerint elmetróztunk a Heysel-stadionhoz, ahol találkoztunk a szintén Brüsszelben átszálló testvércsoportjainkkal, A Juventus Club Andriával és a Juventus Club Tranival, összesen több, mint 40-en róttuk le tiszteletünket a 39 halottunk előtti emlékplaketten, ahová egy saját késztésű koszorút is hoztunk Budapestről. Miután letudtuk a Heyselt, bemetróztunk mind a 40-en a belvárosba, fantasztikus hangulatot teremtve a szerelvényekbe – többet kameráztak minket, így lehet, hogy már youtube-sztárok vagyunk :) A belvárosban megállítottak minket a helyi rendőrök, mert azt hitték PSG szurkolók vagyunk. Elmagyarázták, hogy információik szerint aznap este megbeszélt összecsapás várható az Anderlecht és a párizsi ultrák között valahol a belvárosban. Visszatértünk a belvárosba egy gyors étkezésre, majd kisebb felfordulások közepette sikerült időben visszatérnünk a repülőtérre, hogy jó két óra repülés után végre megérkezzünk Madridba. Itt is metróra szálltunk, irány a szállás és egy jó alvás.

Szerdán tettünk egy kört a spanyol fővárosban, megkóstoltuk a helyi étel és italspecialitásokat, bár a túra hivatalos itala maradt a Jägermeister. A Plaza Mayoron megtalált minket az egyik helyi tévécsatorna egy interjú erejére, ahol spanyolul faggattak minke a várható eredményről és arról, hogy mi a véleményünk Llorentéről, valamint félünk e Ronaldótól és Bale-től. 0-3-as eredményt tippeltünk, s elmeséltük a spanyol népnek, hogy egyáltalán nem félünk egyikőjüktől sem, inkább ők féljenek Vidaltól és Asamoahtól :) Délután egy kedves helyi Atletico-szurkoló bácsi segítségével és irányításával elsétáltunk a Vicente Calderón stadionhoz is, hogy megnézzük az első számú madridi csapat otthonát is. Találkozó olasz barátainkkal 5 órára volt megbeszélve a Puerta del Sol nevezetű térre, ahol több százan voltunk juventinók, s láthatóan fantasztikusan éreztük magunkat. Nagy nehezen sikerült lejutnunk a metróhoz, majd a Bernabeunál jutottunk újra a szabad ég alá. Igen nagy stadion, bár szépen beleolvad a környező házak alkotta képbe. A bejutás előtt kisebb konfliktusokba kerültünk madridiakkal és a rend éber őreivel is, de aztán szép lassan bejutottunk a stadionba, ahol mozgólépcsők vittek fel minket a legfelső emeletre, a vendégszektorba. A számunkra fenntartott rész elég szépen megtelt, fantasztikus hangulatot varázsoltunk a madridi színházba, ahol a 80 ezer real szurkolóból maximum ha 40-50 ember énekelt. Elhelyeztük a drapinkat a számunkra fenntartott helyen az első sorban a Nucleo mellett, majd kezdődhetett is a meccs, amiről itt nem sokat szeretnék írni, sokan legszívesebben lelőtték volna a bírót futás közben…

A meccs után ismét támadt kisebb összetűzésünk a rendőrökkel: egyik olasz nem száraz állapotban lévő barátunk rácsapott egy nagyot a mellette elhaladó lovasrendőr lovára, mire a lovasok minket kezdtek el kergetni és ütni a botjaikkal, csak mert próbáltuk elvonszolni a tett színhelyéről társunkat. Az este további része eseménytelenül telt, leszámítva azt, hogy plusz két real madrid sállal tértünk vissza szállásunkra :) Csütörtökön délelőtt elindulutnk a repülőtérre, hiszen kora délután közvetlen járattal repültünk haza Budapestre. Sietnünk kellett, hiszen pénteken ismét indulás volt, a társaság fele bevállalta a Genoa elleni túrát is!

Persze nem csak 5-en indultunk útnak pénteken este, hanem 18-an verődtünk össze erre a túrára is. Lehet, hogy a Genoa nem annyira vonzó ellenfél, de nem csak a rangadókon kell ott lenni, s ezt tudja minden RUJ-os. Hiszen nem az ellenfél számít egy-egy túra során, hanem a saját csapatod és az a fantasztikus társaság, akivel együtt utazol kilométerek ezrein.

Szombaton délelőtt érkeztünk Torinóba, s rögtön elfoglaltuk szokásos szállásunkat Torinó történelmi belvárosában. Ezek után ki-ki ment egy kört a városban, vásárolgatott vagy kipihente az utazás fáradalmait. Este kedvenc éttermünkbe voltunk hivatalosak, ahol fantasztikus fogásokkal vártak minket. Itt persze nem ért véget mindenki számára az este. Voltak, akik bevállaltak pár óra mókázást is a belvárosban. Vasárnap délben már a stadionnál voltunk, ahol üdvözöltük ismét pár napja látott olasz ismerőseinket, majd elfoglaltuk helyünket a Curva Sudban… A hazafelé úton egy Autogrillnél rendhagyó módon ünnepeltük meg egyik tagunk, Gino születésnapját, néhány görögtűz, torta, szülinapi sapka és jó hangos zene társaságában. Reméljük, emlékezetesre sikeredett az esemény :)

De ismét nem volt sok időnk pihenni, hiszen hétfőn dél körül hazaértünk, majd kedden ismét indulhattunk vissza Torinó felé, ezúttal ’csak’ kilencen, a hétközi, Catania elleni számunkra nagyon fontos mérkőzésre. Említésre méltó az órákon át tartó vesztegelés a milánói körgyűrűn kialakult dugóban, valamint szerda esti forduló ellenére a fantasztikus hangulat. Hét nap alatt tehát majdnem tízezer kilométert tettünk meg szeretett csapatunkért!

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS! AVANTI RUJ!

KÉPEK A TÚRÁKRÓL A FOTÓK MENÜPONT ALATT TEKINTHETŐEK MEG!

rujultras

Autobiografie e interviste Blog

occasionale

shop

Materiale RUJRUJ shop