Exkluzív interjú Massimo Zampinivel

Írta: blas | 2012 június 29.

Exkluzív interjút olvashattok Massimo Zampinivel, az 'Il gol di Muntari' című könyv szerzőjével. A friss kiadvány már a hatodik az olasz eladási ranglistákon, s nem másról szól, mint a Juventus harmincadik bajnoki címéről.

Bemutatkoznál a magyar juventinóknak?

A hivatalos foglalkozásom ügyvéd, de jelenleg rádiós és televíziós műsorvezetőként és szakértőként dolgozok. Valamint könyveket írok a Juve győzelmeiről, és a többiek siránkozásairól.

Mesélj az új könyvedről!

A netes becenevem mindig is ’Er go’ de Turone’ volt (ami római dialektussal azt jelenti, hogy Turone gólja), hogy bosszantsam a szurkolókat (rómásokat és a többieket), akik még 30 évvel a római Turone Juve ellen meg nem adott gólján is panaszkodnak a téves bírói ítélet miatt. Egy ilyen bajnoki cím után pedig muszáj volt megírnom az ’Il gol di Muntari’ (Muntari gólja) című könyvet, amely a következő 30 esztendőben méltó örököse lesz Turone góljának. Olaszországban a labdarúgás mindig ugyanarról szól: a Juve győz (a pályán), a többiek meg évekig a meg nem adott gólokon vagy leseken lovagolnak. De arról senki nem fog könyvet írni, hogy miért nem adtak büntetőt a Marchisio elleni szabálytalanságok után Milánóban az Inter ellen, valamint a Napoli ellen a kupadöntőben.

Szerinted milyen igazolások várhatóak még a nyáron?

Szerintem érkezik egy első rangú csatár, de nem vagyok abban biztos, hogy a klub kifizet e 30-40 millió eurót érte. Ezen kívül szükség van egy balszélsőre (De Ceglie nem elég), valamint egy tapasztalt középhátvédre.

Voltál már Magyarországon?

Igen, ismerem Budapestet: gyönyörű! Szívesen visszatérek, ha meghívtok!

Mit üzensz nekünk, a Magyarországon élő Juventus-szurkolóknak?

Elismerésem az a távolságot nem ismerő szenvedélyetekért! Remélem, hogy hamarosan találkozunk!