Interjú Gabriele Grillivel, a Juventus Club Anzio-Nettuno legendás elnökével!

Írta: blas | 2012 március 16.

Mesélj nekünk a klubodról, az Anzio-Nettunóról!

A Juventus Club Anzio-Nettunót 1997-ben alapítottam abból a célból, hogy a Juventus összes mérkőzését élőben kövessük az összes olasz stadionban. És nem csak a nagy csapatok elleni mérkőzéseket, hanem a kicsik ellenieket is, mivel minden meccsen ugyanakkora fontossággal bír, hogy buzdítsuk fiainkat. Jelen voltunk már Olaszország összes stadionjában, valamint rengetegben szerte Európában.

Emlékszel, amikor először találkoztál velünk?

Évekkel ezelőtt találkoztam először a Ragazzi Ungheresivel Blas-nak köszönhetően, akit egy mítosznak tartok! Remek szervező, jól nevelt ember, aki a komolyságával elnyerte a tiszteletemet és a szeretetemet szurkolóként. A RUJ-nak van egy remek Elnöke, akinek köszönhetően kiemelkedő jelentőséget értek el mindannyiunk és az egész Kanyar szemében. Emlékszem régen, amikor még Blas nem beszélt olaszul, hanem csak kezdte tanulni, most pedig már helyesebben ír, mint én… Csak így tovább!

gabi01

Mit gondolsz a Ragazzi Ungheresi Juventusról?

Úgy gondolom, hogy a RUJ egy viszonyítási pont minden magyar és kelet-európai Juventus szurkoló számára, valamint példát mutatnak nem csak a külföldi, hanem az Olaszországban élő Juventus szurkolóknak is, akik sokszor üresen hagyják a stadionok lelátóit. Köszönjük RUJ!

Mit üzensz a magyar juventinóknak?

Ezt üzenem a RUJ-nak: elismerésem, csak így tovább! Tartsátok meg az edukált stílusotokat és a szenvedélyetekt, hogy követitek mindenhová a Juventust. Csodállak benneteket, és elismerem az erőfeszítéseiteket, hiszen mi is, akik Olaszországban élünk, több ezer kilométert utazunk minden vasárnap.

Mikor látogatsz meg minket Budapesten?

Természetesen ezt nem hagyhatom ki, az elkövetkező hónapokban biztosan jövök és a város csodáin kívül meg akarom nézni azokat a helyeket is, ahol régen a nagy magyar legendák játszottak, valamint a Vasas stadionját is.

 ruj

Hogyhogy a Juventusnak szurkolsz és nem a Romának, pedig elég közel laksz a fővároshoz?

A Juventus egy olyan hihetetlen csapat, aki miatt elfelejted, hogy csak pár kilométerre laksz más Serie A-s nagycsapatoktól, ráadásul nekünk van a legtöbb szurkolónk Olaszországban, s az egyik legötbb egész Európában. Én egy vagyok a sok millióból, akik messze laknak Torinótól, de mégis az Öreg Hölgynek szurkolok.

Szerinted miért van az, hogy rengetegen csak az Inter elleni meccsre kíváncsiak? Pedig a Siena vagy a Novara elleni mérkőzések is ugyanolyan fontossággal bírnak.

Ezért csodálom még jobban a RUJ-t, hiszen igazi szurkolói mentalitásuk van, azaz megvan bennük az a szenvedély, hogy minden körülmények között követik a Juventust és nem csak a nagy meccsekre, hanem a kisebbekre is. Egy igazi példa vagytok mindenki számára. Sajnos sokan nem olyanok, mint ti, és csak a rangadókra akarnak kilátogatni, a kis csapatok ellen pedig üresen hagyják a stadionokat.

Szerinted melyik a legjobb idegenbeli túra Olaszországban?

Számunkra, juventinók számra az összes idegenbeli túra rendkívüli és izgalmas, hiszen északtól délig mindenhol utálnak minket. Aki nem juventino, az mind ellenünk van. És mi vagyunk az „amici di nessuno”, senki barátai!

Melyik volt a kedvenc mérkőzésed Olaszországon kívül?

Európában mindig is csodálatos játszani a Real Madrid, a Bayern München, a Barcelona, az Ajax és az angol csapatok ellen, tehát az összes európai gigász ellen játszottunk már, és sokszor győztesen kerültünk ki a saját stadionjaikból is. De óriási örömmel idézem fel a Graz-i Európa Liga selejtező meccsünket, ahol a legnagyobb számú csoport a vendégszektorban a RUJ volt. Mint mindig, a RUJ az első sorban!

gabi02

Melyik a kedvenc olasz és külföldi stadionod?

Olaszországban a kedvencem a… Juventus Stadium! Külföldön pedig rengeteg gyönyörű stadion van, mint például a Bernabeu, a Nou Camp, az Allianz Arena, az Amsterdam Arena, az Old Trafford, a Stamford Bridge, stb.

Szerinted mikor leszünk újra bajnokok?

Hát májusban! Mi hiszünk benne, és ahogy tanította nekünk a leghatalmasabb elnökünk, Boniperti: „A Juventusnál a győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog, ami számít!”

Üdvözlet mindnyájatoknak, grandi RUJ!